PECAN SANDIES

Pecan Sandies  

 

Ingrediënten: 

pecannoten, poedersuiker, bloem, roomboter/margarine

 

Heerlijk zandkoekje met pecan nootjes om thuis te maken. 

Zelf 230gr roomboter of margarine op kamertemperatuur toevoegen.

Wanneer je margarine gebruikt heb je een Vegan koekje!


Oven (hete lucht) voorverwarmen op 190 graden C

 

Klop de boter los en voeg vervolgens langzaam de poedersuiker en de bloem toe. De pecan nootjes voeg je als laatste toe.

Je kunt de koekjes met de hand mengen of met een keukenmachine. In het laatste geval gebruik je de deeghaak.

Het deeg zal in eerste instantie kruimelig zijn maar, goed doorkneden en dan wordt het een soepel deeg.

 

Verdeel het deeg in stukjes, je kunt ongeveer 16 koeken maken. Wij gebruiken een ijslepel :)

Als je geen ijslepel hebt maak je bolletjes die je op een met bakpapier beklede bakplaat legt en je drukt ze een beetje plat. De koekjes vloeien niet je kunt ze dus redelijk dicht bij elkaar op de bakplaat leggen. Zet de oven terug naar 175 graden en bak de koekjes ongeveer 20 minuten.

De koekjes blijven een beetje bleek.

 

Je kunt natuurlijk meer koekjes maken maar, pas dan de oventijd aan! 

En naast pecan nootjes kun je ook chocolade, m&m’s, andere nootjes etc toevoegen:)

 

Succes en eet smakelijk!